Slovenských curlerom na vozíku sa darilo, zdolali USA 9:3

05.03.2022 Celý región

Peking 5. marca (TASR) - Slovenskí curleri na vozíku vstúpil úspešne do súťaží na ZPH 2022 v Pekingu, keď v sobotu zdolali v 1. kole USA 9:3. O triumfe rozhodli už v úvodných dvoch endoch, po ktorých viedli 6:0.

Večer miestneho času sa bude hrať druhé kolo, ale slovenská reprezentácia v ňom bude mať voľno. Nastúpi až v nedeľu ráno o 2.35 SEČ proti Nórsku.

„S Američanmi máme na ZPH víťaznú bilanciu. Porazili sme ich v Soči 2014, aj v Pjongčangu 2018, tak som pred zápasom svojim zverencom prízvukoval, že tieto dobré zvyky by bolo vhodné udržať,“ povedal pre web Slovenského paralympijského výboru (SPV) po zápase reprezentačný tréner František Pitoňák a dodal: "Síce výsledok je napokon jednoznačný, ale zápas sa pre nás nezačal najlepšie. Hneď prvé štyri kamene mali Američania v kruhoch. Ale túto situáciu naši hráči vzápätí napravili a v momente sme získali dva body. Rozhodujúci bol potom druhý end, lebo vedenie 6:0 už bolo veľmi povzbudivé. A hoci Američania v ďalších bodovali, zvládli sme to výborne a nedovolili sme im zdramatizovať záver."

„Som rád, že sme zvládli prvý zápas. Dúfam, že nám dodá dobrú náladu a budeme takto pokračovať. V druhom ende nám súper pustil štyri kamene a tam sa to zlomilo. Aj keď znížili, nestrácal som optimizmus, lebo sme dobre hádzali kamene,“ povedal skip tímu Radoslav Ďuriš.

výsledok:

curling na vozíku:

SLOVENSKO - USA 9:3
 

Vyberte región